sitemap
www.verklevingen.nl © 2004 John Jansen
Verklevingen.
nl
Slokdarmontsteking
Als gevolg van reflux klachten (zie Gastro-oesofabeale reflux) kan de slokdarm gaan ontsteken.

De slokdarm vormt de verbinding tussen de mond en de maag. Voedsel wordt door de slokdarm geleid door middel van slikken en een regelmatige beweging van boven naar beneden. Wanneer de sluitspier bij de overgang van slokdarm naar maag niet goed werkt, kan terugstromend maagsap (reflux) de slokdarm beschadigen. Op deze plaats kan een ontsteking ontstaan met als belangrijkste kenmerken pijn en zuurbranden. De ontsteking zelf kan meestal goed door een arts worden behandeld.

De irritatie door het zure maagsap heeft meer aandacht nodig. Middelen die de maagzuurproductie remmen, de slokdarm tegen het zuur beschermen en eventueel een anti-reflux operatie kunnen een oplossing bieden.

Indien de aandoening als gevolg van verklevingen veroorzaakt zijn zal een besluit tot opereren wel overwogen besloten worden. De oorzaak is niet de reflux, maar de verklevingen in de darmen welke de druk opvoert. Men zou dan van beide kanten het probleem dienen aan te pakken wil men tot een tevreden resultaat komen. Gezien het gevaar van opereren aan verklevingen zal een operatie door een arts afgeraden worden.

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source

Script voorbeeld
Disclaimer
Email