sitemap
www.verklevingen.nl © 2004 John Jansen
Verklevingen.
nl
Ik ben 29 jaar en al 15 jaar gezegend met Crohn. Destijds geopereerd aan ontsteking op overgang dunne naar dikke darm. Toen 12 jaar nergens last van gehad. 2,5 Jaar geleden geopereerd aan littekenweefsel op dezelfde plek. Onlangs weer vernauwing/litteken geconstateerd dus op korte termijn weer onder het mes. Het zit dus niet mee op dit moment.
Ik zit zelf met de volgende vragen:
* Het lijkt alsof ik soms de pijn kan opwekken of doen verergeren als ik in een bepaalde houding ga zitten of ga liggen. M.a.w. wat is de relatie houding t.o.v. darmen (mede gezien mijn medische historie). Deze vraag is mij overigens eens gesteld tijdens een second opinion maar tot op de dag van vandaag denk ik er nog steeds over waarom hij deze vraag stelde. Antwoord weet ik nl. niet. Kunnen jullie me uit de brand helpen?
* Mijn hele buikstreek zit voor mijn gevoel altijd "op slot". Ik bedoel hiermee te zeggen dat ik vind dat ik inwendig erg weinig bewegingsruimte heb. V.b. Als ik op en neer spring gaat 'alles' heen en weer, behalve mijn buik: het blijft een blok beton. Wat is hierover te zeggen?;
* Als ik half dood ga van de pijn, dan heb ik de volgende klachten: - helse pijnen, - krampen, - geen ontlasting kunnen produceren (normaal op commando), - rommelingen in buik, -opzwelling darm (?) op die plek waar het pijn doet. Herkenbaar?
Ik zou het op prijs stellen als jullie mij op korte termijn een antwoord kunnen mailen, mede gezien het feit dat ik met spoed op de operatielijst sta.

Patrick

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source

Script voorbeeld
Disclaimer
Email