sitemap
www.verklevingen.nl © 2004 John Jansen
Verklevingen.
nl
Zelf ben ik 30 jaar geleden geopereerd na een bromfietsongeval, waarbij er een ingekapselde bloeding aan de bovenkant van de lever is weggeghaald.
Spoedig daarna begonnen de buikklachten, die als 'normaal en niets aan te doen na zo'n grote buikoperatie'' erkend werden door de chirurg(Gouda). Na vele subileusklachten werd gezegd ér mee te leren leven, omdat iedere ingreep grote kans op verergering van de klachten zou geven'. Na raadplegen van een arts die deze subileus vaststelde (AZL Leiden)heb ik lange tijd geen arts meer bezocht met deze klachten.Drie zwangerschappen heb ik gelukkig zonder problemen volbracht(tijdens de zwangerschappen na de vierde maand zelfs helemaal klachtenvrij - (volgens mij doordat de darmen op hun plaats gehouden werden door tegendruk van de uterus).
In de loop van de tijd leerde ik reakties van mijn lichaam goed kennen en heb er inderdaad mee leren te leven, met name door mij bewust met gezonde voeding en levensstijl bezig te houden, hetgeen niet wegnam dat ik toch nog verschillende keren per jaar last had van (sub)ileus.
Zo'n tien jaar geleden waren de klachten echter dusdanig(ileus) dat ik toch een chirurg opzocht : deze heeft een 1cm dikke verklevingsstrreng tussen dunne darm en buikwand verwijderd, en geen andere verklevingen in de buik gevonden. De klachten bleven echter aanhouden, hetzij niet zo heftig als voor de ingreep.
De laatste tijd nemen de klachten weer toe en ben ik eigenlijk 24 uur per dag bezig om mijn 'doorstroming' gaande te houden.Gisteren heb ik ten einde raad een CT scan laten maken en hierop is te zien dat mijn maag en het horizontale deel van de dikke darm waarschijnlijk aangedaan is door vele verklevingen en subileus aanvallen, vanwege de vele gasophopingen in uitgerekte delen. Ik weet niet goed wat nu te (laten) doen. ik besef dat iedere ingreep weer voor nieuwe problemen kan zorgen, maar wil toch voorbereid zijn op een eventuele spoedoperatie (voor mijn gevoel zal het ooit echt misgaan en de darm perforeren), waarbij ik de chriurg zou willen adviseren de maag en het aangetaste deel van de dike darm gedeeltelijk te verwijderen. misschien is het mogelijk er een soort netwerk om heen te leggen ter versteviging?(ik bemerk nl dat ook mijn alvleesklier onder de 'aanvallen te lijden heeft'.
Ik vraag mij ook af of een MRI scan meer informatie kan geven en vind het vreemd dat er op deze site niet over deze diagnostische techniek gesproken wordt. Graag zou ik voor e.e.a. bij een gespecialiseerde chirurg terecht komen. Daarnaast zou ik willen weten of ik met het advies en de behandeling van een osteopaat gediend zou zijn.
Maatschappelijk en sociaal gezien ben ik al die 30 jaar normaal actief geweest en zou er nog graag een aantal jaren aan vast plakken, maar vrees dat dit misschien niet haalbaar is (ik ben vorig jaar met een universitaire studie- pscychologie- begonnen en heb mijn P al binnen). mijn huidige klachten (naast de áanvallen'met overgeven, plankharde buik en ademnood) bestaan uit het ophopen van gas en voedsel in maag en darmen, met als resultaat een voortdurende sterk wisselende uitzetting van de buik (praktisch erg onhandig) en kramp, waarbij de pijn al jaren niet meer op de voorgrond staat, maar meer het voordurend (on)bewust) bezig zijn met voeding, beweging en vertering..

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source

Script voorbeeld
Disclaimer
Email