sitemap
www.verklevingen.nl © 2004 John Jansen
Verklevingen.
nl
Eindelijk iets gevonden op het net. Het gaat over verklevingen en nog nooit heb ik er iets over gelezen.
Ik blijk dus niet de enige te zijn met dezelfde klachten.
Het begon bij mij allemaal nadat ik bevallen was van mijn eerste dochter in 1991. Zij werd met een keizersnede geboren en al gauw kreeg ik darmklachten. Spastische darmen dacht de huisarts en gaf me regelmatig laxeermiddelen. De klachten werden al snel erger.Toen ik in 1995 bevallen was van mijn tweede dochter kreeg ik meer last van mijn darmen en op een gegeven moment werd ik ook incontinent kon mijn urine niet ophouden.In 1996 heeft de gyneacoloog mijn blaas opgetrokken met een matje dit is met een laproscopische operatie gedaan.De eerste tijd na de operatie kon ik nog nauwelijks plassen en moest ik mijzelf cateteriseren na een paar maanden ging dit beter. Mijn darmklachten verergenden zich toen wel enorm was voordurend misselijk had altijd een opgeblazen gevoel en had het gevoel dat ik steeds ontlasting moest hebben het vervolg was dat ik op een gegeven moment ongeveer vijf uur per dag op het toilet doorbracht. Werken ging niet meer en mijn sociale leven lag in puin. Op een gegeven moment ben ik via de internist bij een therpeut terecht gekomen en deze zei dat ik een spastisch bekkenbodem syndroom had hiervoor kreeg ik therapie
Ook dit had totaal geen effect. Later ben ik een aantal keren opgenomen ter observatie. Ik werd gespoeld en men dacht dat een beetje rust mij goed zou doen. Ik kreeg van het spoelen bloed en slijm in mij ontlasting en vertrouwde het niet meer. Er was immers al van alles gedaan maar een echte oorzaak werd niet gevonden. Ik had al eens over verklevingen gehoord van mijn huisarts en hij zei dat daar bij mij ook wel eens sprake van kon zijn. Ik heb dit besproken met de betreffende interisten maar deze beweerden dat daar in mijn geval absoluut geen sprake van kon zijn. Uitendelijk heb ik een verwijzing gekregen naar het AMC. Daar ben ik een jaar lang behandeld met een medicijn voor mensen met
motorisch verstoorde darmen want dat had ik zeiden ze. Echter dit hielp maar zo minimaal dat deze arts mij doorverwees naar een chirurg binnen het AMC. Deze arts dacht dat ik verklevingen had en heeft mij geopereerd en behandeld met een nieuw middel ook nog in onderzoeksfase.
Het bleek dat ik verklevingen had aan mijn dunne darm dikke darm blaas en ook vooral onder in de buik. De tweede operatie ook via kijkbuis was om te kijken of de verklevingen waren weggebleven.Dit was inderdaad zo behalve een klein stukje aan mijn dunne darm. De tijden daarna ging het veel beter met me kon weer gaan werken enz. Ik voelde me een ander mens. Ongeveer en jaar heb ik hier profijt gehad toen kreeg ik problemen met mijn baarmoeder en uiteindelijk is mijn baarmoeder verwijderd in april van 2002 Tevens werd een matje geplaats op de baarmoeder stomp mijn baarmoeder hals moest blijven zitten inverband met de blaas operatie in het verleden.

Er kwam wel 240 ml vocht uit dus een enorme vochtblaas. Toen ben ik weer geopereerd op 4 december. MIjn rechter eierstok werd meteen verwijderd in verband met cysten mijn linker eierstok is blijven zitten omdat deze achter de buikwand zit en de arts de operatie zo klein mogelijk wilde houden ook ben ik behandeld met spray-gel om de verklevingen tegen te gaan. Op 19 december ben ik opnieuw opgenomen en geopereerd wegens ontstekingen aan buikvlies en darmen ben behandeld met vocht en atibiotica. De ontstekingen kwamen waarschijnlijk van de spray gel want overal waar dit was toegepast zaten de ontstekingen. Waarschijnlijk ben ik allergisch voor dit spul. Er wordt nu steeds gekeken met de echo of het vocht wat zich bevind in de buik meer of minder en dan is het verder maar weer afwachten hoe het verloop zal zijn.


Leonie

Free JavaScripts provided
by The JavaScript Source

Script voorbeeld
Disclaimer
Email